Polyesterwol

Polyesterwol

polyesterwol wit

polyesterwol zwart

Polyesterwol is een wolproduct op basis van polyestervezel afkomstig van gerecyclede pet-flessen. Het contact met de polyestervezels levert geen gevaar op voor allergische reacties, huidirritaties of ademhalingsproblemen. Het materiaal geeft geen stofvorming en bevat geen chemische bindmiddelen. Daarnaast is het niet giftig en 100% recyclebaar. Dit maakt polyesterwol een uitstekend alternatief voor glaswol of steenwol.

Polyesterwol heeft door haar hoogwaardige technische eigenschappen een veelzijdig toepassingsgebied. Het wordt vanwege haar uitstekende geluidsabsorberende en thermisch isolerende eigenschappen al op brede schaal toegepast in de industrie en de bouw, maar ook in de maritieme sector, bijvoorbeeld als alternatief voor glas- en steenwol. Het is uitermate geschikt voor het verbeteren van de akoestiek in “harde ruimte” zoals in kantoren, klaslokalen, studio’s, winkels, vergaderruimten en kinderdagverblijven.

Polyesterwol heeft een wollige bovenlaag en een ietwat stevigere achterzijde (montagezijde). Standaard leverbare kleuren zijn wit en zwart. Andere kleuren zijn op aanvraag beschikbaar. Het polyesterwol wordt standaard aangeboden in 20 kg/m3 en 40 kg/m3 densiteit. Voor beide gewichten geldt een plaat afmeting van 1200mm x 625mm. De verschillende densiteiten en kleuren zijn verkrijgbaar in 20mm, 40mm, 50mm, 80mm en 100mm dikte. Zo is er voor iedere situatie een geschikte variant beschikbaar.

  • Brandklasse B, rookgetal S2, drupgetal D0; volgens DIN 4102 B1; FMVSS 302
  • Dit houdt in dat het materiaal o.a. toegestaan is in voertuigen, vluchtroutes en overige ruimten.
  • Het materiaal is bestand tegen temperaturen van -30 oC tot +120 oC.

Aanvraag offerte of direct online bestellen?

U kunt door middel van ons contactformulier een offerte aanvraag doen voor polyesterwol. Wij zullen u dan, afhankelijk van de hoeveelheid, een gepaste aanbieding doen. U kunt het materiaal ook direct online bestellen via onze webshop. U kunt dan de volgende link volgen: Polyesterwol Wit of Polyesterwol Zwart.

Geef een reactie