Trillingsdempers

Trillingsdempers & machinevoeten

Trillingsdempers en machinevoeten worden o.a. gebruikt om verschuiving van machines te voorkomen. Structurele trillingen kunnen tot gevolg hebben dat machines gaan verschuiven. De trillingsdempers die ET Projects aanbiedt zijn universeel te gebruiken. ET Projects is gespecialiseerd in het leveren en monteren van trillingsdempers. Een trillingsdemper kan worden gebruikt bij demping van motoren, machines en compressoren. Hieronder staan de verschillende trillingsdempers die ET Projects aanbiedt, beschreven.

Wij kunnen u de volgende machinevoeten aanbieden:

Typen trillingsdempers:

 • Type A (Cilindrisch)
 • Type B (Cilindrisch)
 • Type C (Cilindrisch)
 • Type D (Cilindrisch)
 • Type E (Cilindrisch)
 • Type KP-E (Parabolisch)
 • Type KP-D (Parabolisch)
 • Machinevoet Type 1
 • Machinevoet Type 2
 • Machinevoet met doorslagbeveiliging)
 • Voetplaat Type FPK
 • Torsiebussen
 • Conusdemper

 

Trillingsdempers (Cilindrisch)

Een cilindrische trillingsdemper is geschikt voor eenvoudige toepassingen met lichte tot middelzware belastingen. De trillingsdemper bestaat uit een cilindrisch rubber element, met aan beide zijden een stalen plaat, voorzien van een draadeind. De cilindrische trillingsdemper dient op druk te worden belast. Onderstaand de verschillende typen (cilindrische) trillingsdempers die ET Projects aanbiedt, en in welke maten deze aangeboden worden.

trillingsdemper-type-a

trillingsdemper-type-b

trillingsdemper-type-c

trillingsdemper-type-d

trillingsdemper-type-e

Trillingsdempers (Parabolisch)

Parabolische trillingsdempers zijn te bestellen in 2 verschillende types. Deze types zijn hieronder als afbeelding weergegeven. Deze dempers, ook wel konische trillingsdempers genoemd, worden veelal gebruikt als stootbuffer tussen bijvoorbeeld een muur en het bewegende object.
Deze dempers zijn verkrijgbaar in verschillende formaten.

parabolische-trillingsdempers

parabolische-trillingsdemper

 

Machinevoeten

Machinevoeten worden o.a. gebruikt om verschuiving van machines te voorkomen. Structurele trillingen kunnen tot gevolg hebben dat machines gaan verschuiven. De machinevoeten met doorslagbeveiliging zijn speciaal voor hangende constructies.

machinevoeten

machinevoeten

machinevoet met doorslagbeveiling

Voetplaten

De voetplaten zorgen er voor dat trillingsenergie van machines niet doorgegeven worden aan constructies. Trillingen worden dus gedempt en machines blijven op hun plaats staan. Doordat het trillingsdempend materiaal gemaakt is van sylomerschuim (10mm dik) gaan de machines niet trillen; iets wat bij machinevoeten met rubber wel het geval kan zijn.
Deze voetplaten zijn te leveren in 6 verschillende typen. Een combinatie van 3 verschillende hardheden schuim met een basisplaat gegalvaniseerd staal (staalkleurig & lichte corrosiebescherming) of staal met een kataforese coating (zwartkleurig met zeer hoge corrosiebescherming).
Voordat u deze voetplaten bestelt of een aanvraag doet, is het erg belangrijk om te weten hoe zwaar de machines zijn, en wat de trillingsfrequentie van de machine is. Mocht u dit niet weten, dan kunnen wij u altijd van advies voorzien.

machinevoet voetplaat

Torsiebussen

Torsiebussen of scharnierbussen worden toegepast bij draaipunten van verbindingsstangen van landbouwwerktuigen, grondverzetmachines, treinstellen, schudzeven en automobielen. Torsiebussen zijn ook uitstekende vervangers voor gesmeerde lagers. Voor ieder probleem zijn torsiebussen beschikbaar, ook voor reparaties bij bestaande constructies en apparaten.

scharnierbus torsiebus

scharnierbussen torsiebus

Conusdempers

Conusdempers worden vooral gebruikt als geluidsdemper voor het trillingsvrij ophangen van motoren, carrosseriën en compressoren. De dempers hebben aanslagdelen voor de begrenzing van druk- en trekvorming, deze werken bij extreem hoge belastingen als beveiliging tegen afscheuren.

conusdemper

Offerte aanvragen of direct online bestellen?

Door middel van het contactformulier kunt u direct een offerte aanvraag doen met betrekking tot bovenstaande producten. De link naar het contactformulier staat in het menu links en in het menu bovenaan de pagina. U kunt de producten ook direct via onze webshop bestellen. U kunt de links bij de producten volgen om bij de juiste producten van onze webshop uit te komen

Geef een reactie