Skip to main content

Geluidsisolerende omkasting

Geluidsisolerende omkasting

Geluidsisolerende omkastingen of cabines zorgen voor een hoge geluidsdemping over een breed frequentiegebied. ET Projects levert omkastingen op maat, geheel ontworpen naar de situatie. De geluidisolerende omkastingen kunnen toegepast worden voor bijvoorbeeld: wkk-installaties, aggregaten, dieselmotoren, gasmotoren, compressoren, koelmachines etc.

In de industriële sector komt het voor dat de geluidsoverdracht tussen een geluidsbron en ontvanger(s) beperkt dient te worden, omdat deze de wettelijke norm overschrijdt en werknemers hier hinder ondervinden van de geluidsbron.
In dit geval is het mogelijk om geluidsisolerende omkastingen, personeelscabines of machine afscherming te plaatsen. Een omkasting zorgt voor een hoge geluidsdemping over een breed frequentiegebied.

Contact opnemen

Voordelen ET Projects omkasting

Speciaal ontworpen
Minder geluidshinder
Ervaring in jouw branche
Advies van een specialist

Hoe ziet een machine omkasting er uit?

Ontwerp van jouw omkasting

Wij hebben veel ervaring in het ontwerpen en produceren van omkastingen. Omkastingen voor bijvoorbeeld (mobiele) aggregaten worden precies op maat gemaakt. Vaak is dat bij deze generatorsets van groot belang. Voor open sets bouwen we custom-made super silent kasten.
Voor enkele van onze afgeronde projecten hebben we omkastingen geproduceerd voor aggregaten met bijvoorbeeld (geïntegreerde) tank en lekbak. Ook als een standaard kast niet genoeg demping brengt is het mogelijk dit op te lossen. U moet dan denken aan uitlaatdempers of een demper bij de lucht invoer of uitvoer. Bekijk ook eens onze pagina over industriële geluidsdempers.

Geluidsgarantie

De geluidsgarantie die gegeven kan worden is afhankelijk van de specifieke situatie. Een grote rol speelt hierbij de samenstelling van het geluidsspectrum. De geluidsreductie die met geluidsisolerende omkastingen is te behalen, gaat tot een waarde van 50 dB(A).

Hier ziet u een filmpje van één van onze omkastingen uit 2008. Het filmpje is gemaakt door Google.

Mogelijkheden voor geluidsisolerende omkastingen

De omkastingen kunnen voor veel toepassingen gebruikt worden, zoals hierboven staat vermeld. Vanwege de verschillende toepassingsgebieden, kunnen de kasten geheel naar wens gemaakt worden. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan:

  • Inspectieluiken, ramen en deuren t.b.v. bereikbaarheid geluidsbron.
  • Verlichting en ventilatieroosters.
  • Uitlaatsysteem op omkastingen (bijvoorbeeld bij motoren en aggregaten).
  • Ventilatiesysteem en/of airconditioning.
  • Omkasting wordt ontworpen naar geluidsbron.
  • Demontabele componenten (indien nodig).
Contact opnemen

Materiaal
Onze omkastingen worden gemaakt van hoogwaardig materiaal.

  • Sendzimir verzinkt staal, roestvast staal of aluminium
  • Perfoplaat
  • Hoogwaardig isolatie materiaal

Bekijk recente projecten met oplossingen tegen machinegeluid