Skip to main content

Geluidsisolatie

Geluidsisolatie en geluidsabsorptie zijn twee begrippen die men vaak online tegenkomt bij een zoektocht naar geluiddempingsmateriaal. De twee begrippen worden vaak door elkaar gehaald.

Geluidsisolatie: Materiaal dat er voor zorgt dat het geluid van een bron in de ene ruimte niet naar een andere ruimte kan komen. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbrengen van massaplaten (zware isolatieplaten) tegen een muur of het bouwen van een box-in-box constructie, waarbij de ruimte volledig wordt ontkoppeld van bijvoorbeeld de vloer en de muren. Daarnaast bieden wij ook andere soorten isolatie aan, zoals leidingisolatie & vloerisolatie. De losse isolatiematerialen zijn bij ons te bestellen, maar wij kunnen ook dit ook toepassen op projectbasis. Bekijk in ons menu bovenaan deze pagina op welke manier wij u van dienst kunnen zijn.

Naast standaard geluidsisolatiematerialen kunnen wij u ook helpen met geluidsisolerende deuren voor alle soorten gebouwen en op maat gemaakte isolerende wanden of machineomkastingen voor bijvoorbeeld werkplaatsen waar luide machines geïsoleerd moeten worden.

Geluidsabsorptie: Geluidsabsorptiemateriaal zorgt er voor dat in een ruimte de nagalmtijd gereduceerd wordt. Het absorptiemateriaal vangt de geluidsgolven op en zet deze om in thermische energie, waardoor weerkaatsing van het oppervlakte afneemt. Geluidsabsorptiemateriaal kan zorgen voor een betere akoestiek van een ruimte. Zoekt u geluidsabsorptiemateriaal in plaats van geluidsisolatie? Klik dan hier.


Vraag offerte aan