Sandwich panelen

Geluidsisolerende Sandwichpanelen

ET Projects levert geluidsisolerende sandwichpanelen in alle soorten en maten. Dit zelfdragende panelensysteem, gevuld met Rockwool voor wanden, heeft een hoge resistentie tegen brand en zorgt voor een zeer goede isolatie van uw machines.

De panelen worden volgens een gepatenteerde methode opgebouwd. Één kant van de panelen bestaat uit staal met een geribbelde structuur. De absorptiekant bestaat uit een geperforeerde plaat waardoor het geluid gaat. Dit geluid wordt vervolgens opgevangen door het Rockwool, waardoor het wordt gedempt. Het overbleven geluid zal via de stalen kant terug proberen te keren, maar wordt daarmee nogmaals opgevangen door het Rockwool. Zo zorgt u er voor dat de ruimte geluidsdicht wordt en er geen klankkasteffect binnen de ruimte plaatsvindt.

Buitenzijde van het paneel
Perfo-zijde (absorptiezijde) van het paneel

Absorptie
De sandwichpanelen zijn getest op absorptiewaarden volgens de ISO 354/85 standaard. Hieronder vindt u de absorptiegrafiek voor de specifieke frequenties.


absorptie

 

Isolatie
De sandwichpanelen zijn test op de isolatiewaarden volgens de ISO 717/82 standaard. De panelen hebben een isolatiewaarde van Rw = 33 dB (100mm paneel).
In de grafiek hieronder zijn de waarden van alle panelen te vinden.


isolatie

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Bekijk recente projecten met oplossingen tegen machinegeluid