Skip to main content

In opdracht van Hydrauvision heeft ET Projects panelen ontworpen en aangebracht voor een geluidsisolerende omkasting. Onze klant heeft een frame ontworpen en gefabriceerd, dit frame heeft een dragende functie voor de eletronische en hydraulische componenten. De ontworpen panelen zijn aan één zijde voorzien van Sendzimir verzinkt staal voorzien van poedercoating, de binnenzijde van de omkastingpanelen is voorzien van verzinkte perfo platen zodat de panelen het geluid binnen de kast kunnen absorberen. De panelen zijn gevuld met minerale wol voor absorpsie en tevens massa voor het isoleren van het geproduceerde geluid. Speciale wens van de klant was de mogelijkheid om 1x per jaar de sprinklerinstallatie binnen de geluidsisolerende omkasting te testen. De panelen dienen dus aan de binnenzijde voorzien te zijn van waterdichte folie. Om voldoende absorptie te behouden is gekozen voor akoestisch transparante PE folie.
De toegang tot de geluidsisolerende omkasting kan door middel van 2 stalen geluidsisolerende deuren. Voor een optimaal resultaat is er gekozen voor 2x een opdekdeur van 80mm dik. Deze deuren zijn vervaardigd uit sendzimir verzinkte staalplaat die voorzien is van poedercoating.

Geluidsisolerende omkasting montage


De plaatsing van de geluidsisolerende omkasting is deels uitgevoerd op locatie. Gezien het om een productielocatie van polystyreen gaat is VCA bedrijfscertificering noodzakelijk. Deze certificering garandeerd gecertificeerd personeel en montagehulpmiddelen.
Gezien het hoge gewicht van de deuren en panelen is de montage van de geluidsisolerende omkasting uitgevoerd met behulp van een kraan in combinatie met onze vacuümmontagelift. Op deze wijze is de fysieke belasting van onze monteurs minimaal en kunnen ze met een optimale snelheid de montage uitvoeren.

Het uiteindelijke resultaat van de geluidsisolerende omkasting is in onderstaande foto’s zichtbaar:

geluidsisolerende-omkasting-zijaanzicht-2

geluidsisolerende-omkasting-zijaanzicht

geluidsisolerende-omkasting-vooraanzicht