Skip to main content

Voor een uitgaansgelegenheid in Kortrijk België heeft ET Projects de opdracht gekregen om 6 dubbele nooduitgangen te ontwerpen. Hierbij dienden we rekening te houden met de toepassing van deze stalen nooddeuren. 4 dubbele deuren hadden een noodfunctie voor de dansvloer en moesten dus geheel gesloten zijn. De andere stalen nooddeuren hadden een dubbele functie aangezien deze ook als in en uitgang moeten functioneren. Deze deuren hebben we voorzien van vensters die geheel in huisstijl zijn ontworpen en geproduceerd.
De vensters in deze stalen nooddeuren zijn door middel van 2 plexiglas ramen in een pees uitgevoerd. Condens vorming is op deze wijze tot een minimum beperkt.

Eisen en uitvoering stalen nooddeuren

De nooddeuren hadden geen eisen betreffende de geluidsdemping en dus is gekozen voor een dikte van 40mm en een enkele sluiting. Ieder deur is voorzien van een dubbele panieksluiting, de loopdeur heeft een 3 punts sluiting met zijschoot. De standdeuren zijn voorzien van een panieksluiting met een 2 punts-sluiting met een onder en boven schoot. Op deze wijze is het mogelijk om de standdeur te openen met de paniekbar en worden de beide deuren gelijktijdig geopend.
Tijdens de verbouwing van het pand is gekozen om de te zagen gaten voor de stalen nooddeuren die uitkomen op de dansvloer per 2 deuren in 1 keer uit te nemen. De tussenconstructie tussen de beide nooddeuren is gelijktijdig met de deuren ontworpen en geproduceerd. De afwerking van de constructie bestaat uit een verzinkte stalen plaat die gelijktijdig met de stalen deuren is gepoedercoat. Op deze wijze is er absoluut geen kleur verschil zichtbaar tussen de nooddeuren en het tussenstuk.

dubbele stalen nooddeuren

Dubbele stalen nooddeuren met glas

20161018_133435

ET Projects heeft de mogelijkheid om stalen nooddeuren te ontwerpen en in productie te nemen. Tevens behoort plaatsen en monteren van de panieksluiting tot 1 van onze specialismen. Wilt u graag meer informatie over de stalen nooddeuren dan is het mogelijk om contact met ons op te nemen.