Skip to main content

Voor de verbetering van de akoestiek in een gymzaal heeft ET Projects polyesterwol platen aangebracht aan het plafond. Om het gewenste effect te verkrijgen is gekozen voor Polyesterwol platen met een dikte van 50mm en een persing van 20kg/m3. In totaal is ruim 600m2 polyesterwol aangebracht om de gymzaal akoestiek te verbeteren. Hierbij moest rekening gehouden worden met de verlichtingen en de aanwezige steunen aan het plafond voor onder andere de baskets.

Montage gymzaal akoestiek

Gezien de hoogte van het plafond is gekozen voor montage door middel van een schaarhoogwerker. De afwerkvloer is pas na de montage geplaatst om eventuele schade door de montage middels de hoogwerker te voorkomen. Uiteraard is het afdekken van de vloer ook een optie maar gezien de extreem kostbare vloer en de tijd die hiermee gemoeid gaat is achteraf plaatsen van de vloer de meest logische keuze.
Het plafond bestaat uit betonelementen die voorzien zijn van een zwarte coating. Vandaag dat de keuze is gevallen op zwarte polyesterwol platen om de gymzaal akoestiek te verbeteren. De akoestische oplossing in deze gymzaal is dus nagenoeg onzichtbaar.
In het bestek voor de akoestische oplossing is voorgeschreven dat de te gebruiken lijm een zo groot mogelijk aandeel vaste stof bevat. Vandaar dat gekozen is voor montage lijm in koker. Deze lijm zal na aanbrengen stevig moeten worden aangedrukt om de platen te fixeren aan het plafond. Een groot voordeel van deze lijmkeuze is dat de aangebrachte platen nog wel enigszins te corrigeren zijn tijdens het aanbrengen.
In onderstaande foto geeft de verbeterde akoestiek gymzaal weer. Zoals aangegeven is het eindresultaat nagenoeg onzichtbaar.

polyesterwol-gymzaal