Baffles

Baffles: Voorkom een hinderlijke galm

Baffles zijn akoestische panelen die opgehangen kunnen worden in een ruimte om galm tegen te gaan. Door het plaatsen van baffles wordt het absorberend vermogen van de ruimte vergroot waardoor de nagalmtijd gereduceerd wordt.

Wij kunnen de baffles aan u leveren, maar wij kunnen ook zorgen voor een professionele montage.

ET Projects levert standaard drie typen baffles:

 • Kader Baffles (kern van steenwol of polyesterwol)
 • Melamine Baffles (brandwerend, B1)
 • Cilinder Baffles (brandwerend, B1)

Kader Baffle

baffle-kader-wit

Onze standaard kader baffles zijn opgebouwd uit een plaat van 50mm dikke minerale wol, voorzien van glasvlies aan twee zijden. Deze plaat is ingeklemd in een 4-zijdig stalen kader. Deze baffle wordt toegepast wanneer er hogere esthetische eisen gesteld worden. De standaardkleuren zijn wit en zwart. De standaard afmeting van een kader baffle is 1200x600x50mm. Naast deze standaard typen leveren we ook andere varianten op aanvraag, geheel geproduceerd naar uw wens. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om uw logo op de baffles te laten drukken.

Cilinder baffles

Cilinder baffle melamineBaffles van melamine kunnen als plaat (zie afbeelding hierboven) geleverd en gemonteerd worden, maar ook als cilinder.
De cilinder baffles kunnen zowel horizontaal als verticaal worden toegepast. De baffles kunnen rechtstreeks tegen het plafond worden gelijmd of vrij hangend middels een draad worden gemonteerd.

Naast deze melamine baffles leveren wij ook melamine panelen in een aluminium frame. Deze frames kunnen horizontaal bevestigd worden zodat er plafondeilanden gecreëerd worden. Deze plafondeilanden zijn vergelijkbaar met de Ecophon eilanden. Neem voor meer informatie over dit type contact met ons op.

Toepassingen:

 • Productiehallen
 • Werkplaatsen
 • Zwembaden
 • Drukkerijen
 • Sporthallen

Melamine Baffle

melamine-baffles

Een melamine baffle is gemaakt van een opencellig zachtschuim op basis van melaminehars. Het is een veelzijdig geluidabsorberend ophangelement met een gering gewicht per baffle. Zij hebben een strak en fraai uiterlijk.

Voordelen van melamine op een rij

 • Brandklasse volgens DIN 4102, klasse B1; moeilijk ontvlambaar
 • Baffles hebben fraai uiterlijk
 • Baffles hebben gering gewicht
 • Zeer hoge absorptiewaarden

Montage
Baffles kunnen zowel aan het plafond als op de muur gemonteerd worden. Het monteren van een baffle aan het plafond wordt gedaan m.b.v. speciale snelhangers. Als de baffles tegen een muur komen te hangen, wordt dit vaak gedaan met speciale beugels waar zij opgeschroefd worden. ET Projects levert baffles en biedt daarnaast ook nog de mogelijkheid deze voor u te monteren.

We hebben de standaard varianten, zoals hierboven aangegeven op voorraad; deze zijn dus snel leverbaar.

Bekijk ook eens ons aanbod van Ecophon plafond- en wandpanelen.

Voor meer informatie kun u ons bellen via +31 (0)30-294 98 94 of vul het contactformulier in.

Bekijk recente projecten waarbij we de ruimte akoestiek hebben verbeterd