Skip to main content

Brandwerende deuren / branddeuren

Brandwerende deuren / branddeuren

Branddeuren worden vaak toegepast wanneer er strenge veiligheidseisen gesteld worden aan een ruimte. Deze deuren zijn belangrijk omdat het in geval van brand kan zorgen voor een veilige vluchtweg. De deuren worden vaak gecombineerd met een vluchtdeur en/of geluidsisolerende deur. Bekijk voor meer informatie over geluidsisolerende deuren of vluchtdeuren ook deze pagina’s. Vanwege deze combinaties is het toepassingsgebied van de branddeur zeer groot.

Zo kunnen de deuren bijvoorbeeld toegepast worden in discotheken, musea, bioscopen, maar ook bijvoorbeeld in technische ruimten zoals een ketelruimte (zie branddeuren Universiteit Wageningen). De deuren werden hier gebruikt voor een veilige ketelruimte, maar in combinatie met geluidsisolatie om er voor te zorgen dat de mensen in het practicumlokaal naast de ketelruimte geen hinder ondervinden van het geluid van de ketel.

Contact opnemen

De deuren kunnen gemaakt worden met een Weerstand tegen BrandDoorslag (WBD) of brandwerendheid van 30, 60 of meer minuten, afhankelijk van de toepassing en het soort gebouw waarin de deur wordt gemonteerd.

Onze branddeuren zijn getest volgens EN 1634-1:2014

Classificaties: EW 15, 20, 30, 45, 60, 90 en 120EI2 15, 20, 30, 45 en 60EI1 15 en 20

De branddeuren van ET Projects zijn op maat te produceren en kunnen qua uiterlijk precies zo gemaakt worden als u wenst.

De deuren zijn bijvoorbeeld leverbaar met speciaal gekeurd glas of andere speciale eisen. Daarnaast hebben onze branddeuren altijd een gunstige prijs, zodat het geen aanslag wordt op uw budget. Naast het leveren van deze deuren kunnen wij ook de montage voor u verzorgen. Een branddeur dient namelijk volgens bepaalde richtlijnen gemonteerd te worden.

Onze branddeuren zijn getest en voldoen altijd aan de wettelijke eisen die gesteld worden voor branddeuren. Neem voor meer informatie over brandwerende deuren contact met ons op via het contactformulier of bel ons direct op 030 – 294 98 94 voor een vrijblijvende offerte.

Hoe zien onze deur oplossingen er uit?

Bekijk recente projecten geluidsisolerende deur oplossingen