Skip to main content

Tijdens de renovatie van de oudste tunnel van Nederland (1942) de Maastunnel in Rotterdam heeft ET Projects de opdracht gekregen om de deuren in de tunnelbaan de renoveren en deels te vervangen.

Foto van de renovatie van het wegdek in de Maastunnel
Maastunnel renovatie

De opdracht die ET Projects mee heeft gekregen: Maak zoveel als mogelijk gebruik van bestaande materialen. Dit aangezien de Maastunnel een monument is en renovatie van de deuren belangrijker is dan vernieuwen van de deuren. Onderstaande foto’s geven goed weer in welke staat de deuren zich bevonden:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kozijnen zijn geheel ingemetseld / gestucd dus deze blijven in de tunnel. Om de deuren te renoveren zijn deze uit de scharnieren gelicht en vervolgens naar een straalbedrijf gebracht. De kozijnen zijn in de tunnel geschuurd om te bekijken waar de nodige kozijnreparaties dienden te worden uitgevoerd.
Na het stralen van de deurtjes zijn deze naar onze werkplaats gegaan om te beoordelen en eventueel te repareren:

Waar nodig hebben we deelvervangingen uitgevoerd zodat alleen de gecorrodeerde delen worden uitgenomen en voorzien van nieuwe plaat. De delen zijn zeer zorgvuldig weggeslepen nen vervolgens is het nieuwe deel door middel van TIG lassen weer aan de deur bevestigd. Een voorbeeld van zo’n deelvervanging is in onderstaande foto’s te zien: