Skip to main content

Om de geluidsoverlast van 2 Mitsubische airco units te beperken heeft ET Projects een omkasting geplaatst op het dak van de Hema Kerkrade. De woningen die grenzen aan het dak ervaren geluidsoverlast van deze units. ET Projects heeft een oplossing bedacht waarbij 1 zijde van de kast open blijft zodat de units toegankelijk blijven voor onderhoud en inspectie.
Gezien de diverse obstakels op het dak en de bekabeling/leidingen voor de units is de kast voorzien van stelpoten.

Montage van de akoestische omkasting

Mooie uitdaging tijdens de montage was de beschikbaarheid van de hijskraan. De Hema in kerkrade is gelegen in het centrum van kerkrade. De hijskraan mocht voor de deur stempelen tussen 7.30u en 9.00u. Gezien de beperkte tijd is gekozen voor het hijsen van de complete akoestische omkasting. De akoestische suskasten zijn apart op een pallet het dak op gehesen aangezien deze eenvoudig handmatig op het dak van de akoestische kast konden worden gezet. Op deze manier hebben we door middel van 2 hijsbewegingen alle benodigde materialen het dak opgehesen.
De akoestische kast kon met behulp van de kraan waterpas op het dak worden gezet. Tevens was het mogelijk op ter plaatse de sparingen te realiseren voor de uitlaten van de units.
Na het waterpas stellen en uitnemen van de sparingen was de hijskraan niet meer nodig. Wij hebben vervolgens de suskasten bovenop de omkasting geplaatst en de kast afgewerkt.Situatie werkplaats zonder baffles Hout werkplaats situatieGalm in werkplaats machinegeluid verbeteren