Skip to main content

In opdracht van Berco heeft ET Projects een akoestische afzuigdemper vervanger voor een exemplaat met een betere demping van het geluid. De originele demper voldeed niet aan de gewenste demping en zodoende kon de automatten freesmachine niet zonder overlast operatief zijn. ET Project heeft aan de hand van de beschikbare data een akoestische afzuigdemper ontworpen en laten producen. Hierbij is zoveel als mogelijk rekening gehouden met de beschikbare ruimte die aanwezig is rondom de oude afzuigdemper.
Voordat de nieuwe demper gemonteerd kon worden was het noodzakelijk om de oude demper te demonteren van de freesmachine.

Om de oude demper te verwijderen waren er 2 mogelijkheden:

– Compleet verwijderen bekabeling en stekkers zodat er voldoende speling bestond om de afzuigdemper los te halen en te verwijderen.

of

– Voorzichtig de oude demper verwijderen met een handzaag en de nieuwe demper op een steun monteren. Op deze wijze kon alle bekabeling vast blijven zitten aan de freesmachine. Op deze wijze was het verwijderen van de bekabeling niet mogelijk.

Uit eindelijk is gekozen voor optie 2 en hebben we de oude akoestische demper voorzichtig verwijderd. De nieuwe demper is op een verhoogde steun geplaatst zodat alle bekabeling etcetera aan de machine kon blijven zitten.

Om de demper op een andere hoogte te monteren was het noodzakelijk om de afzuigbuis welke richting de filterunit gaat aan te passen. Het op maat maken en aanpassen van deze buizen is ter plekke uitgevoerd door ET Projects. De afzuigdemper is geheel lekvrij aangesloten op de filterinstallatie en de freesmachine kan volop worden gebruikt met een aanzienlijk stillere afzuiginstallatie.

Zie onderstaande fotos van de nieuwe afzuigdempe:

Afzuigdemper

akoestische afzuigdemper

Wilt u ook graag een offerte ontvangen voor een akoestische afzuigdemper? Neem dan contact met ons op en we zullen u graag een vrijblijvende offerte aanbieden voor een akoestische afzuigdemper.

U kunt telefonisch contact opnemen via: 030-2949894

of via het contactformulier

Tevens is het raadzaam om een aantal fotos van de situatie te maken en eventuele beschikbare data van de installatie paraat te hebben. ET Projects kan dan vrij eenvoudig inschatten wat de beste oplossing is voor uw akoestische uitdaging.