Skip to main content

Brandwerende- & Geluidsisolerende deuren voor Orion-gebouw op WUR

wur-logo

Brandwerende deurenAfgelopen maart heeft ET Projects gewerkt aan het nieuwe universiteitsgebouw Orion, op de Universiteit Wageningen. Orion is het nieuwe centrale onderwijsgebouw op de universiteitscampus. Op de eerste en tweede verdieping van het gebouw bevinden zich collegezalen met een capaciteit van 720 personen. Deze zalen zullen door middel van geluidsdichte wanden opgedeeld kunnen worden in kleinere zalen.

Op de derde verdieping heeft ET Projects twee brandwerende (60 minuten) en geluidsisolerende deuren (Rw = 56 dB) geplaatst. De deuren zijn geplaatst in de ketelruimte van het complex. Rond deze ketelruimte bevinden zich de practicumruimtes en pc-zalen. Het was daarom van belang dat de studenten geen hinder ondervinden van het geluid uit de ketelruimte; daarnaast moesten de deuren brandwerend zijn.

Het Orion-gebouw is een opvallend gebouw; vanwege de architectuur, maar ook vanwege het efficiënte gebruik van duurzame energie. Het 45 meter hoge bouwwerk krijgt een GreenCalc-score van meer dan 180.


Grotere kaart weergeven

Leave a Reply