Skip to main content

Voor Akiet hebben we een omkasting gebouwd om het geluid van de composiet centrifuge machine te reduceren. We hebben hier de volgende gegevens van onze klant ontvangen:

Lengte van de omkasting 14m
Breedte van de omkasting 3m
Hoogte van de omkasting 2,5m
Huidig geluidsniveau 110 db

2 toegangsdeuren in de omkasting aanbrengen. Deze geluidwerende toegangdeuren dienen te worden voorzien van een beveiliging. Zodra de deur geopend wordt moet de machine te stoppen.

6 luiken in de vorm van een afneembaar dak zodat de bovenloopkraan toegang krijgt tot de binnenzijde van de omkasting. Uiteraard hebben wij de gehele omkasting met de klant besproken en we wilden graag weten waarom de 6 dakluiken noodzakelijk zijn. Akiet heeft hierop geantwoord dat het noodzakelijk is om de composiet producten van ongeveer 12m lang in de centrifuge aan te brengen en te kunnen bewerken. Vervolgens moet de omkasting gesloten worden en kan de machine worden ingeschakeld. De handelingen die noodzakelijk zijn om deze 6 luiken te demonteren en weer te monteren zijn uiteraard een behoorlijke tijdsbelasting voor het gehele productie proces.

Oplossing voor het openen en sluiten van het dak

ET Projects heeft uiteindelijk een andere oplossing voorgesteld om het dak te kunnen openen:

Het gehele dak van de omkasting door middel van een railconstructie automatisch te openen en te sluiten.

Op deze wijze was het mogelijk om de loopkraan vrij te houden en alleen te gebruiken voor het heffen van de composiet producten. Wij hebben een voorstel gemaakt in Solidworks met de gehele dakconstructie uitgewerkt waarop we uiteindelijk goedkeur hebben gekregen van de klant.


knipsel1

knipsel2

knipsel3