Skip to main content

In opdracht van de VVE van de portiekappartementen aan de Kerkeindsepolder heeft ET Projects een oplossing aangedragen voor een akoestisch probleem. Tijdens de bouw van de appartementen is er een verlaagd gipsplafond gemonteerd in de centrale entree. Het gipsplafond had een zeer nadelig effect op de akoestiek, en de bewoners klaagden al geruime tijd over een hinderlijke galm. Het was dus noodzakelijk om de ruimte te voorzien van absorberende materialen. In overleg met de klant is gekozen voor Ecophon baffles, een akoestisch polyesterwol prikbord en 2 akoestische schilderijen.
Vanwege de VVE was het belangrijk dat de bewoners allemaal achter de gekozen oplossingen zouden staan. We hebben samen met de klant een aantal opstellingen bedacht en uitgewerkt in 3D tekeningen. De bewoners hebben uiteindelijk aangegeven dat de voorkeur uitging naar de Ecophon baffles in groepen van 3 stuks. Vanwege de geringe hoogte in de portiekentree hebben we gekozen voor baffles met een afmeting van 1200x600mm.
De 2 akoestische schilderijen zijn door middel van een aluminium lijst omkaderd. De foto’s voor deze akoestische schilderijen zijn door de klant zelf aangeleverd. Aan de achterzijde van deze schilderijen is 40mm dik polyesterwol aangebracht voor de absorptie van het geluid. Het polyesterwol in deze akoestische oplossing is zeer geschikt voor absorptie van hoog en middenfrequente tonen.
Om de bewoners zo min mogelijk overlast te bezorgen is de montage van alle akoestische oplossingen binnen 1 dag gerealiseerd. De bewoners zijn erg te spreken over het effect van deze combinatie van akoestische middelen.

Akoestische oplossingen in 3D schetsen:

kerkeindsepolder-versie-1

kerkeindsepolder-versie-2

kerkeindsepolder-versie-3

kerkeindsepolder-de-meern-akoestisch-schilderij

Akoestische oplossingen na montage:

akoestisch-schilderij-aan-wand

akoestisch-prikbord

akoestisch-schilderij

akoestische-baffles-groep

portiek-entree-rechts