Skip to main content

ET Projects heeft in opdracht van een klant een akoestische omkasting geleverd welke binnen een standaard aanhanger diende te passen. De aanhanger diende te worden voorzien van een 3 cylinder generator set. Aangezien de generator ook binnen de bebouwde kom gebruikt wordt, moest de aanhanger worden voorzien van een akoestische omkasting om het geluid te reduceren.
Omdat de generator voor onderhoud en inspectie goed toegankelijk moet zijn is gekozen voor een afneembaar dak zodat de generator eenvoudig uit de omkasting gehaald kan worden. Hierbij is het belangrijk dat de generator in de aanhanger omkasting bedienbaar blijft en er de mogelijkheid bestaat om de generator te voorzien van brandstof.

Bij het ontwerp van de generator omkasting is rekening gehouden met een accupakket dat later ingebouwd wordt door de klant. We hebben op basis van deze info een ontwerp gemaakt:

Generator omkasting tekening

Na goedkeur van onze klant zijn we gestart met het opbouwen van de omkasting op de aanhanger. Hierbij is gebruik gemaakt van Sandwichpanelen. Tevens is de generator op 4 speciale trillingsdempers gezet. Deze trillingsdempers zijn afgestemd op het gewicht / toerental en zijn ze voorzien van afscheurbeveiliging (dit aangezien ze worden toegepast in een rijdende constructie).
Op het dak van de omkasting zijn 2 suskasten aangebracht. Een suskast voor de inlaatlucht en koellucht, en een suskast voor de afvoer van warme lucht. De uitlaat is aan de onderzijde van de aanhanger doorgevoerd.
Onderstaande foto’s geven het eindresultaat weer:

Generator omkasting tekening

Generator omkasting tekening

Generator omkasting tekening