Skip to main content

a href=”https://etprojects.nl/website/wp-content/uploads/2018/02/Jobfactory-logo.png”>

In opdracht van Jobfactory te Helmond heeft ET Projects de hout werkplaats voorzien van kaderbaffles om de akoestiek te verbeteren. De ruimte was gescheiden van de rest door middel van gipswanden alleen gaf dit als effect dat er een hinderlijke galm waarneembaar was. Vooral het geluid van de Tackers gaf erg veel overlast.
Om een goede oplossing aan te bieden is er gekozen voor Polyesterwol kader baffles. Deze kaderbaffles bieden de mogelijkheid om een rij onder elkaar te vormen zodat er meer oppervlakte akoestisch materiaal kan worden aangebracht.
Onderstaande fotos laten de situatie zien voordat de kader baffles werden gemonteerd:Situatie werkplaats zonder baffles Hout werkplaats situatieGalm in werkplaats machinegeluid verbeteren

Aangezien er behoorlijk wat leidingen en andere obstakels aanwezig zijn hebben we besloten om 5 kader baffles onder elkaar te hangen zodat de benodigde totaaloppervlakte gerealiseerd kon worden met 360 baffles. De posities waar te veel obstakels zaten zijn leeg gelaten aangezien hier geen mogelijkheid was om de kader baffles op te hangen.

Hieronder de afbeeldingen van de ruimte met kaderbaffles:Situatie werkplaats met kaderbaffles Hout werkplaats voorzien van akoestische bafflesGalm oplossing in werkplaats machinegeluid verbetering met akoestische oplossing