Skip to main content

Akoestische maatregelen tegen lange nagalmtijd – Cordeel / Universiteit van Antwerpen

cordeel

Voor Cordeel (België) heeft ET Projects de opdracht gekregen om de akoestiek te verbeteren in de nieuwbouw van de universiteit te Antwerpen. Het gaat hier om montage van melamineschuim in het gehele pand. Het universiteitsgebouw krijgt de beschikking over een bagagegrond en 5 etages. De architect heeft volgens de Norm NBN S 01-400-2 bepaald hoeveel melamine schuim er per ruimte / etage noodzakelijk is om de nagalm binnen de perken te houden. In totaal wordt er ruim 12 kilometer melamine schuim en profielen gemonteerd.

Het Melamineschuim wordt verlijmd in U-profielen aan het plafond. Aangezien er meerdere aannemers werkzaamheden aan het plafond dienen te verrichten (denk aan loodgieter / elektricien etc.) aan het werk zijn wordt het project opgesplitst in 2 delen. Eerst wordt 12km aan U-profielen met behulp van een speciaal gemaakte mal in combinatie met een luchtlift gemonteerd aan het plafond. Vlak voor de oplevering (eind 2015) van het complete pand wordt het uiterst kwetsbare melamineschuim gemonteerd.

Om de overige werkzaamheden zoveel mogelijk te ontzien is er besloten om gedurende de Belgische bouwvak een groot gedeelte van de U-profielen te monteren. ET Projects heeft zelf de huur van een kraan verzorgd om de benodigde materialen op de juiste etage te krijgen.

cordeel2 cordeel1
IMG-20150817-WA0005 IMG-20150817-WA0010

Leave a Reply