Skip to main content

Geluidsisolerende omkasting voor airco’s en warmtepompen

Mogelijkheden voor geluidsisolerende omkastingen

De ET Projects geluidsreducerende omkasting is de optimale oplossing voor het dempen van het geluid van warmtepomp en airco. De enorme toename van
warmtepomp- en airco installaties welke met name in dichtbevolkte woongebieden worden geïnstalleerd, leidt steeds vaker tot geluidsoverlast. Ook zijn voor warmtepompen en airco’s geluidseisen vastgelegd in het bouwbesluit.
De geluiddempende omkasting van ET Projects onderscheidt zich door de hoogste dempingsprestaties op het gebied van geluidsproductie in combinatie met een eenvoudige en snelle installatie. Dit zonder negatieve invloed op de werking van de airco of warmtepomp. Daarnaast biedt de ET Projects geluidsreducerende een extra bescherming en een elegante en fraaie afwerking voor de buitenunit.

De flexibele structuur maakt het mogelijk om voor de luchtstromen meerdere richtingen te kiezen. Het condenswater van de buitenunit wordt afgevoerd via het open gedeelte van het basisframe van de omkasting.

De omkasting wordt standaard vervaardigd uit RAL 9010 (wit) of RAL 9005 (zwart) gelakt plaatstaal in combinatie met geluidsisolatie van hoogwaardige kwaliteit met brandklasse B volgens EN 13501-1. Het basisframe is vervaardigd uit gegalvaniseerd plaatstaal. De in- en uitblaaszijde van de buitenunit zijn door condensorschot gescheiden.

LUCHT IN- EN UITBLAASOPTIES:
De richting van in- en uitblaaslucht kan tijdens de installatie worden bepaald.

Contact opnemen

Eigenschappen van de geluidsisolerende omkasting 

  • Hoge geluidsreductie: 25-30 dB(A)
  • Eenvoudige montage
  • Beschikbaar voor veel buitenunits
  • Duurzaam en onderhoudsvrij ontwerp
  • Geen rendementsverlies

Materiaal
Onze omkastingen worden gemaakt van hoogwaardig materiaal.

  • Standaard Sendzimir verzinkt staal in RAL 9010 of 9005
  • RVS of andere kleuren op aanvraag
  • Hoogwaardig akoestisch materiaal

 

Geluidsgarantie
De geluidsgarantie die gegeven kan worden is afhankelijk van de specifieke situatie. Een grote rol speelt hierbij de samenstelling van het geluidsspectrum. De geluidsreductie die met geluidsisolerende omkastingen is te behalen, gaat tot een waarde van 30 dB(A).

 

adobe-pdf-logo
Download het productblad

Bekijk recente projecten met oplossingen tegen machinegeluid