Skip to main content

Ecophon absorptiepanelen

Ecophon akoestisch plafondsystemen & akoestische wandpanelen

Ecophon logoAkoestische panelen van Ecophon behoren al jarenlang tot de betere geluidsabsorptie panelen. Deze panelen worden tegenwoordig steeds meer gebruikt in nieuwe gebouwen, waarbij de architect al vaak rekening houdt met akoestische wensen. In oudere gebouwen worden de panelen tegenwoordig ook veel gebruikt. De kracht van Ecophon panelen komt in deze twee voorbeelden goed naar voren aangezien de panelen voor iedere situatie geschikt zijn vanwege de vele mogelijkheden qua kleur, formaat, afwerking etcetera. Een akoestisch plafond of een akoestisch plafondsysteem is daarom niet meer weg te denken bij grote gebouwen, zoals kantoorpanden, ziekenhuizen, collegezalen etcetera.

De geluidsabsorberende panelen bevorderen de verstaanbaarheid doordat zij een lange nagalmtijd weet te voorkomen. Grote, vaak hoge, ruimtes zorgen vaak voor een slechte akoestiek waardoor leer- en werkprestaties kunnen verminderen. Een goede akoestiek op de werkvloer is in Nederland volgens een ARBO-wet verplicht. Lange nagalmtijden verminderen niet alleen de werk- en leerprestaties, maar kunnen ook voor fysieke klachten zorgen zoals hoofdpijn, vermoeidheid of stress.

Baffle1-662x800
118349
Twitter_achtergrond
focus_ds_square__wall_panel_c_-_office_meeting_room
Ecophon-Solo
9084-ecophon-master-solo-s-u901965c3915416d634021843544621504_dsc08504jpg
92545-solo_circle_on_wall-original-1365655439
Ecophon-Crockett's Lane School
ecophon_2
EcophonMasterSoloS

ET Projects levert en monteert speciaal ontwikkelde akoestische plafondsystemen van Ecophon. Ecophon is sinds 1958 producent van deze systemen en is steeds bezig haar producten te optimaliseren.

De producten van Ecophon worden voornamelijk gebruikt in kantoren, onderwijsgebouwen, zorginstellingen en industriële productiegebouwen. Voor deze verschillende situaties worden verschillende oplossingen geboden.

Naast standaard akoestische plafondsystemen voor bijvoorbeeld kantoren, kunnen er ook speciale systemen geleverd worden. Bijvoorbeeld voor ziekenhuizen of laboratoria, waar speciale eisen worden gesteld aan akoestische panelen; ET Projects levert naast de standaard panelen ook deze speciale akoestische panelen.

Eindeloze mogelijkheden

Met de Ecophon akoestische plafond- en wandpanelen zijn de mogelijkheden eindeloos. De panelen kunnen bijvoorbeeld in verschillende vormen, kleuren, afwerkingen en formaten worden geleverd. Daarnaast kunnen de platen ook afgewerkt worden voor specifieke toepassingen, bijvoorbeeld speciaal voor het gebruik in laboratoria, ziekenhuizen etc om aan alle eisen betreffende hygiëne te voldoen. Er zijn bijvoorbeeld ook speciale panelen voor de dranken-, voedings- & elektronica industrie.
Met de speciale ophangsystemen kunnen bijvoorbeeld speelse plafondeilanden gecreëerd worden. De kern van de panelen bestaat uit glaswol. Het glaswol is geclassificeerd als niet-brandbaar conform EN ISO 1182.

Het mag duidelijk zijn dat voor iedere situatie een oplossing bestaat, zowel standaard als design oplossingen.

Omdat de Ecophon panelen in veel verschillende maten, vormen etc geleverd kunnen worden, kunnen de geluidsabsorptie effecten afwijken van elkaar. Voor advies over de verschillende producten en de bijbehorende specificaties kunt u contact met ons opnemen op 030 – 294 98 94. U kunt ook ons contactformulier invullen.


Vraag offerte aan

Bekijk recente projecten waarbij we de ruimte akoestiek hebben verbeterd


Ontvangst ruimte akoestiek verbeteren

Bewerken
In opdracht van Bot Flowerbulbs heeft ET Projects de ontvangstruimte voorzien van akoestische verbeteringen. Gezien de hoogte van de ruimte …

Kader baffles bij Jobfactory

Bewerken
a href=”https://etprojects.nl/website/wp-content/uploads/2018/02/Jobfactory-logo.png”>
In opdracht van Jobfactory te Helmond heeft ET Projects de hout werkplaats voorzien van kaderbaffles om de akoestiek te …

Melamine panelen in grachtenpand Amsterdam

Bewerken
In opdracht van Effectory heeft ET Projects Melamine panelen aangebracht in hun grachtenpand.
De grote werkruimte van Effectory had te kampen …

Gymzaal akoestiek verbeteren

Bewerken
Voor de verbetering van de akoestiek in een gymzaal heeft ET Projects polyesterwol platen aangebracht aan het plafond. Om het …

Akoestische oplossing portiekwoningen

Bewerken
In opdracht van de VVE van de portiekappartementen aan de Kerkeindsepolder heeft ET Projects een oplossing aangedragen voor een akoestisch …

Akoestisch vilt en melamine baffles Topsportschool Wilrijk

Bewerken
Voor de topsportschool in Wilrijk (Antwerpen) heeft ET Projects in opdracht van Democo de akoestiek verbeterd door het aanbrengen van …